468×60
468×60

Шахрайська схема “Ваш син у міліції, потрібні гроші” на Тернопільщині останнім часом спрацьовує все менше

telefonТелефонне шахрайство – найбільш розповсюджений вид злочинів в області.

Аби перешкодити аферистам наживатися на довірливості мешканців Тернопільщини, правоохоронці розгорнули активну профілактичну роботу.

Правоохоронці застерігають людей з екранів телебачення, радіо, шпальт газет, через інтернет Розробили спеціальну пам’ятку-застереження. Практичні поради з рекомендаціями, як протидіяти телефонним шахраям, розмістили на листівках. До профілактичної роботи долучилися і священики. Вони під час богослужінь розповідають та пояснюють людям, як не потрапити у тенета телефонних аферистів.

Така профілактична робота не минає безслідно. Хоча дзвінків від телефонних шахраїв не меншає, та все частіше наші краяни проявляють пильність та залишають пройдисвітів ні з чим.

Минулого тижня до органів внутрішніх справ області надійшло декілька звернень від громадян про телефонні дзвінки від псевдоміліціонерів. Однак, майже ніхто не перерахував гроші шахраям. Зателефонувавши до своїх рідних, або ж на лінію «102», люди спочатку перевірили інформацію, яку їм повідомили незнайомці.

Правоохоронці нагадують основні правила, які допоможуть вберегтися від шахраїв:

- перш за все, постарайтеся не розгубитися і зберегти спокій. Не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати поставлені невідомою особою умови.

- спробуйте зв’язатися з тим, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

- попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру.

- основне – про усі такі дзвінки одразу повідомляйте працівників міліції за номерами у Тернополі (0352) 27-12-30, 27-12-58 або 102. Ваше вчасне звернення допоможе розкрити злочин «за гарячими слідами».

 

Схожі статті