468×60
468×60

Правоохоронці та члени громадських формувань обговорили спільні дії щодо забезпечення охорони громадського порядку в області

mvsУ зв’язку з загостренням ситуації на Сході України, посиленням ризиків терористичних загроз та на виконання поставлених Прем’єр-міністром України завдань, правоохоронні органи Тернопільщини спільно з владою, громадськими формуваннями посилюють заходи безпеки. З цією метою вживаються першочергові дії для забезпечення належної охорони громадського порядку, недопущення дестабілізації в області.

Сьогодні, 24 січня, заступник начальника обласної міліції Руслан Балик зустрівся з керівниками та членами громадських організацій, зокрема ГО «Автомайдан Тернопіль», ГФ «Самооборона Тернопільщини», ГО «Охорона порядку». Присутні обговорили спільні дії під час несення служби по охороні порядку на теренах краю.

Керівники Автомайдану Дмитро Гайдуцький та Павло Кургін запропонували підсилити міліцейські патрулі своїми активістами. Автомайданівці на власному транспорті патрулюватимуть вулиці обласного центру.

Для цього розроблять додаткові маршрути несення служби. Самооборонівці теж зголосилися допомогти. Вони разом з правоохоронцями заступатимуть на піші патрулювання. Підсилять міліцейські наряди і представники громадського формування «Охорона порядку».

Відсьогодні в обласному управлінні міліції створено оперативний штаб, який цілодобово координуватиме роботу усіх нарядів міліції, які заступають на службу. Правоохоронці також звертаються з проханням повідомляти про підозрілі предмети та про осіб, котрі можуть чинити протиправні чи провокаційні дії.

– Усі ми спільно робитимемо все можливе, аби кожен громадянин почувався безпечно, – каже заступник начальника обласної міліції Руслан Балик. – Практика співпраці правоохоронців з громадськістю дає позитивні результати. З виходом на службу додаткових сил значно поліпшується оперативна обстановка. Лише у взаємодії зможемо не допустити зростання злочинних проявів та тримати ситуацію під контролем.

Сьогодні ввечері на Театральному майдані відбудеться спільний інструктаж міліціонерів та громадських помічників перед заступанням на службу .

Схожі статті