468×60
468×60

З 24 січня правоохоронці Тернопільщини посилюють заходи з охорони громадського порядку

miliciyaУ зв’язку з надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні, загостренням військових протистоянь на території Донецької та Луганської областей, правоохоронці Тернопільщини з 24 січня посилюють заходи з охорони громадського порядку з метою недопущення терористичної загрози в області.

Міліціонери звертаються до краян із проханням повідомляти про підозрілі предмети, залишені на тривалий час без нагляду, громадян, які викликають підозру, надзвичайні ситуації, транспорт з номерними знаками інших регіонів та інші факти, які можуть дестабілізувати ситуацію в області.

Кожного повинні насторожити валізи, пакунки, залишені у людних місцях без нагляду, насамперед, якщо від предмета надходить характерне годинникове цокання, чи до нього приєднані нетипові деталі. Коробка з-під цукерок, банка з-під кави, книга, блокнот, якщо від них пахне пальним, гасом, розчинником і їхня маса значно перевищує звичну, можуть нести потенційну загрозу для оточуючих.

Небезпечний предмет зловмисники не рідко ховають у смітті, відходах будівельних матеріалів, тимчасових конструкціях та іншому.

Зловмисники можуть прикріпити вибуховий пристрій до автомобільного чи залізничного транспортного засобу. Потенційно небезпечним є автомобіль, припаркований у неконтрольованій зоні й залишений на тривалий час без нагляду.

Не можна доторкатися та перебувати поблизу підозрілого предмета. Терміново телефонуйте на номер «102» і повідомте чергового про знахідку, його місцезнаходження. Дочекайтеся співробітників міліції. Не перешкоджайте діям правоохоронців, виконуйте усі їхні команди. Дотримуйтеся безпечної дистанції від можливого вибухонебезпечного об’єкту.

Про подібні виявленні факти телефонуйте в обласне управління міліції на телефон «гарячої лінії» (0352) 52-15-33 (для абонентів, котрі не бажають називати своїх анкетних даних), або 102 у будь-який підрозділ міліції. За кожним зверненням буде проведена ретельна перевірка.

З 24 січня правоохоронці краю будуть нести службу в посиленому варіанті, кількість патрулів збільшать вдвічі. Під охорону будуть взяті усі стратегічні об’єкти області. Вирішується питання про створення блокпостів на в’їздах та виїздах в обласний центр та усі райцентри області з метою недопущення потрапляння на територію області зброї, вибухівки, боєприпасів та інших небезпечних предметів.

Правоохоронці звертаються до активістів, учасників громадських формувань, власників зброї та просто свідомих громадян долучитися до громадських організацій, які допомагатимуть правоохоронцям у несенні служби

Схожі статті