468×60
468×60

Правоохоронці просять краян повідомляти про підозрілі предмети й осіб, які можуть чинити протиправні та провокаційні дії

terorЗ метою запобігання злочинам з використанням зброї, вибухівки, інших провокаційних дій, що можуть дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі, а також з метою недопущення та попередження резонансних злочинів на території області, правоохоронці вживають додаткових заходів безпеки.

Міліціонери звертаються до краян з проханням повідомляти про підозрілі предмети та осіб, які можуть чинити протиправні та провокаційні дії.

В жодному разі не залишати без уваги валізи, пакунки, залишені у людних місцях без нагляду, насамперед, якщо від предмета надходить характерне годинникове цокання, чи до нього приєднані нетипові деталі. Коробка з-під цукерок, банка з-під кави, книга, блокнот, якщо від них пахне пальним, гасом, розчинником і їхня маса значно перевищує звичну, можуть нести потенційну загрозу для оточуючих.

Наявність у дверях, вікнах будь-яких сторонніх предметів (дроту, ниток, шнурів, важелів) ще одна ознака можливої наявності вибухового пристрою.

Небезпечний предмет зловмисники можуть заховати у смітті, відходах будівельних матеріалів, тимчасових конструкціях та іншому.

Зловмисники можуть прикріпити вибуховий пристрій до автомобільного чи залізничного транспортного засобу. Потенційно небезпечним є автомобіль, припаркований у неконтрольованій зоні й залишений на тривалий час без нагляду.

Якщо ви виявили дивний предмет, схожий на вибуховий пристрій, негайно телефонуйте до міліції. До приїзду спеціалістів у жодному разі не намагайтесь перенести знахідку чи самостійно її розібрати.

Правоохоронці також звертаються до перевізників. У разі виявлення фактів перевезення небезпечних вантажів або осіб, поведінка чи зовнішній вигляд яких викликає підозру у вчиненні протиправних, провокаційних дій, повідомляйте про це органи внутрішніх справ.

За найменшої підозри щодо сторонніх осіб, які без діла тиняються біля будинку чи квартири, повідомляйте дільничного інспектора, патрульних міліціонерів, телефонуйте до чергової частини. Намагайтеся запам’ятати прикмети підозрілих осіб.

Правоохоронці просять краян повідомляти про підозрілі предмети та осіб, які можуть чинити протиправні та провокаційні дії, за телефонами у Тернополі: (код 0352) 2-12-58, 2-12-30 або 102 у будь-який підрозділ внутрішніх справ.

Схожі статті