468×60
468×60

За фактом неправомірних дій щодо суддів розпочато кримінальне провадження

1Кримінальне провадження за статтею 377 – погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного, відкрили правоохоронці Тернопільщини.

Шістнадцятого січня близько 15.30 у приміщення кабінету судді Кременецького районного суду ввійшла група невідомих осіб в масках, які розпочали суперечку та словесно погрожували служителю Феміди.

За словами начальника Кременецького райвідділу міліції Володимира Галевича, на місце події виїхала слідчо-оперативна група. У ході перевірки вони встановили, що 16 січня на підставі поданого до Кременецької міськради повідомлення громадської організації “Народна рада” о 14.00 відбулася акція “Проти явного беззаконня та свавілля представників органів державної ради та силових структур”.

На акцію протесту, яка відбувалася поблизу приміщення Кременецького районного суду, прийшли представники “Народної ради”, осередок партії “Правий сектор” та представники незалежного об’єднання профспілок “Трудова солідарність”.

Близько семидесяти учасників зібрання намагалися з’ясувати причини та обставини, які призвели до несправедливого, на їх думку, рішення суду, а саме, звільнення від кримінальної відповідальності колишнього міського голови Почаєва за вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 1 статті 366 (Службове підроблення).

Під час акції протесту група невідомих осіб увійшла в приміщення кабінету судді Кременецького райсуду. Після словесної перепалки вийшли разом з нею на вулицю та посадили її у сміттєвий бак.

Запхали в бак і голову Кременецького суду.

У ході проведених заходів працівники Кременецького райвідділу встановили, що серед групи невідомих осіб перебував мешканець Кременця, який і вчинив протиправні дії відносно судді. Наразі встановлюється місце знаходження чоловіка.

Подію правоохоронці внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального провадження, передбаченого статтею 296 частиною 2 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Схожі статті