468×60
468×60

Проводиться службова перевірка, щодо звинувачень правоохоронців у фальсифікації та поборах

kkuНеправдиву інформацію та наклепи поширює один з інтернет-ресурсів краю – стверджують працівники служби боротьби з економічною злочинністю.

Днями в інтернет-мережі вийшла стаття під назвою “В Тернополі орудує банда в погонах разом з вимагачами КРУ”. У ній автор звинувачує представників УДСБЕЗ в Тернопільській області в фальсифікації та поборах.

Правоохоронці стверджують, що викладене у даному матеріалі неправда і не відповідає дійсності. Працівники обласного управління боротьби з економічною злочинністю постійно реагують на звернення та перевіряють усі факти. Особливо це стосується законності отримання та використання коштів, виділених з місцевих та державного бюджетів для закладів охорони здоров’я.

Проте, незважаючи на це, керівник обласної міліції доручив провести службову перевірку щодо законності дій працівників служби боротьби з економічною злочинністю. Відповідно до її результатів будуть зроблені висновки та майбутні кроки. Якщо інформація підтвердиться, то винних покарають. В іншому випадку керівництво обласного управління міліції залишить за собою право звернутися у суд з метою відновлення честі та гідності міліціонерів.

Наразі правоохоронці перевіряють дотримання вимог законодавства та цільового спрямування коштів, виділених місцевим бюджетам у вигляді субвенції з державного на реконструкцію паливної із встановленням твердопаливного та електричного котлів комунальної установи Тернопільської обласної ради «Обласний центр профілактики і боротьби зі CНІДом».

Перевірка розпочалася відповідно до звернення голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця, яке надійшло на адресу УМВС України в Тернопільській області.

У ході перевірки слідчі виявили ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 191 КК України по факту розтрати бюджетних коштів зі сторони службових осіб комунальної установи Тернопільської обласної ради «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом». Підрядна організація, яка проводила реконструкцію об’єкту, завдала шкоду обласному бюджету на не одну тисяу гривень.

З метою отримання копій документів, пов’язаних із виконанням вищевказаних робіт, на ім’я головного лікаря КУТОР «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» направили запит, а відповідно до ухвали Тернопільського міськрайонного суду від 26 грудня 2014, було призначено проведення позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності даного медичного закладу.

Однак очільник медустанови знехтував усі законні вимоги співробітників міліції та став перешкоджати проведенню відповідних заходів.

Правоохоронці розцінюють дані дії, як умисне затягування часу та приховування доказів протиправної діяльності пов’язаної із розтратою бюджетних коштів під час проведення реконструкції.

Товариство,яке проводило усі роботи, відповідно до документів,створене у жовтні 2014 року та зареєстроване у Львові. При перевірці з’ясувалося, що за вказаною адресою воно ніколи не було оформлене.

Схожі статті