468×60
468×60

На Тернопільщині неповнолітній обікрав учителя

groshiДо Борщівського райвідділу міліції звернулась 23-річна жителька села Турильче. Жінка повідомила, що з приміщення школи, в якій працює вчителем, у неї викрали 600 гривень.

Правоохоронці виїхали на місце події, аби з’ясувати усі обставини злочину.

Як повідомив начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Олександр Рудик, до крадіжки виявився причетним один з учнів 6 класу.

11-річний хлопчина зростає в неблагополучній родині. Матір хлопчика вже притягували до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Однак жінка не надто переймалася ані умовами проживання, ані вихованням дітей. Старший син також вже потрапляв в поле зору правоохоронців за протиправні вчинки, а молодший вирішив обікрасти класного керівника.

Під час занять, коли решту учнів пішли на урок фізкультури, хлопчик залишився один у класі і викрав із вчительської сумки 600 гривень. Витратити викрадену готівку крадію завадили працівники міліції.

Неповнолітній у скоєному зізнався, а горе-матері знову доведеться відповідати за вчинок сина перед Законом.

Згідно статті 184 частини 4 КУпАП за здійснення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, передбачає накладення штрафу на батьків чи осіб, що їх заміняють, від десяти до двадцяти неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Схожі статті