468×60
468×60

День безпеки дорожнього руху відбувся в ПТУ№4

dai«День дорожнього руху» відбувся в четвертому вищому професійному училищі імені Михайла Паращука. Тут навчаються учні віком від 15 до 18 років і в основному вони, каже майстер виробничого навчання Юрій Зварич – це діти із сільської місцевості, які не звикли до великої кількості автомобілів на дорогах.

- Потрапляючи в обласний центр, вони зустрічають дуже інтенсивний рух тому їм інколи важко прийняти рішення в складних дорожніх ситуаціях. Цим заходом, пропагандою правил дорожнього руху, ми хочемо зберегти дітям життя, щоб вони могли себе правильно повести в тій чи іншій дорожньо-транспортній ситуації.

Допомогти студентам зголосилася команда Великоглибочецької загальноосвітньої школи імені Ярослава Стецька, учасники якої є неодноразовими призерами Різних етапів Всеукраїнських змагань юних інспекторів дорожнього руху. Гості розповіли студентам училища про основні правила дорожнього руху, які стосуються як водіїв, так і пішоходів та велосипедистів.

Ми співпрацюємо з четвертим училищем постійно, каже керівник загону юних інспекторів руху Великоглибочецької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Я. Стецька Ольга Носко. – В рамках тижня правил дорожнього руху ми хотіли в ігровій формі ще раз підгадати правила дорожнього руху, як правильно поводитися на вулицях, як правильно переходити вулицю, як уберегти своє життя від неприємностей на дорозі. Думаю, що діти сприйняли це з належною увагою.

За словами інспектора сектору профілактичної роботи УДАІ в Тернопільській області Миколи Ігнатченка, за одинадцять місяців цього року на дорогах Тернопільщини сталося 54 дорожньо-транспортних пригод в яких загинуло шестеро дітей, а травмовано 95. Практично кожна четверта аварія траплялася з вини дітей.

Схожі статті