468×60
468×60

На Тернопільщині активізувалися телефонні шахраї

telefon 4Одразу декілька повідомлень про спробу невідомих виманити у тернополян гроші надійшло впродовж минулої доби до міліціонерів.

39-річній мешканці обласного центру шахрай по телефону повідомив, що її чоловіка затримали міліціонери. За не притягнення його до відповідальності у жінки вимагали п’ять тисяч американських доларів.

Не вдалося обдурити шахраям і пенсіонерку з Тернополя. В 30 тисяч гривень оцінив зловмисник свободу її сина, який, начебто, скоїв ДТП.

Чималу суму за не притягнення сина до кримінальної відповідальності вимагав лиходій у 52-річної тернополянки, але жінка вчасно розпізнала пастку.

Обдзвонивши декілька номерів, шахрай все-таки натрапив на того, хто повірив йому. Жертвою виявилася 76-річна пенсіонерка з Тернополя. Старенька, аби визволити сина з міліції, віддала зловмисникові усі свої заощадження.

Міліціонери вкотре рекомендують розказувати своїм близьким, особливо людям поважного віку, про подібні шахрайські схеми та про те, як можна розпізнати злочинний намір.

При підозрі, що телефонує зловмисник, затримайте його на зв’язку, а самі з іншого телефону негайно набирайте 102. Такі дії дадуть правоохоронцям технічну можливість встановити місцеперебування шахрая і затримати його.

Схожі статті