468×60
468×60

Псевдо банківського працівника розшукують міліціонери Тернопільщини

1Понад чотири тисячі гривень втратила кременчанка, потрапивши на гачок мобільного шахрая. Жінка повірила чоловікові, який представився працівником банку.

Він повідомив телефоном, що її рахунок заблоковано, оскільки з нього намагалися неправомірно зняти гроші.

Аби відновити доступ до електронного «гаманця», співрозмовник запропонував жінці через декілька днів прийти у банківське відділення. Там, мовляв, їй видадуть нову кредитку.

А зараз вона повинна зареєструватися на он-лайн-сервісі та продиктувати йому код, що надійне на мобільний номер. Кременчака зробила усе так, як їй сказав “фахівець”.

Правду жінка дізналася лише тоді, коли прийшла в банк. Там повідомили, що з її рахунку зняті усі кошти, а це більше чотирьох тисяч гривень.

Потерпіла із заявою звернулася у райвідділ міліції.

- Труднощі у розкритті схожих злочинів полягають в тому, що банки не зажди охоче співпрацюють з міліцією, каже начальник Кременецького райвідділу міліції Володимир Галевич. – Тому вкотре прошу краян не розголошувати стороннім людям своїх персональних даних типу номера банківського рахунку чи пін-коду кредитки. Раджу громадянам, які не впевнені в безпеці свої коштів, особисто навідатися у відділення банку, а не довірять «голосу» по телефону.

Зловмисника, який «почистив» рахунок жінки, розшукують правоохоронці.

Схожі статті