468×60
468×60

90-річчя відзначило ФСТ «Динамо» України

131 жовтня виповнилося 90 років від дня заснування ФСТ «Динамо» України – Всеукраїнської громадської організації, що об`єднує у своїх лавах колективи фізичної культури працівників і військовослужбовців правоохоронних органів.

Всьому світові відомі імена чемпіонів Олімпійських ігор: Яни Клочкової, Катерини Серебрянської, Миколи Авілова, Людмили Турищевої, Олександра Усика, братів Анатолія і Сергія Бєлоглазових, сестер Семеренко та багатьох інших. Ювілейний 2014 рік став зоряним часом і для динамівців Тернопілля: біатлоністка Олена Підгрушна разом із подругами по команді вперше в історії українського біатлону, завоювали золоту нагороду в естафетній гонці зимової олімпіади в Сочі.

Багаторазовими переможцями та призерами різного рівня змагань стали Дмитро Підручний та Анастасія Меркушина(біатлон), Іван Стребков і Наталія Солтан(легка атлетика), Марія Хлян(важка атлетика), Сергій Кіналь, Олег Гуменюк, Мар`ян Садівник(панкратіон), Андрій Коць(кікбоксинг).

Щоденну працюють над розвитком масової фізичної культури у своїх підрозділах громадські активісти –Олексій Криворучко, Юрій Білоус, Олександр Пашкевич, Сергій Гурневич, Віктор Шершун, Олександр Васильєв та інші.

З нагоди 90-річчя нагороджено відзнакою ФСТ «Динамо» України «Почесний динамівець» тренера-викладача з біатлону Ірину Меркушину.

Переглядаючи історію динамівських здобутків, можна з упевненістю сказати, що й надалі динамівські спортсмени, тренери, ветерани та активісти будуть лідерами у спорті вищих досягнень та масовому спорті в України та на міжнародній арені.

Схожі статті