468×60
468×60

Тернопільська область: психологи ДСНС надають допомогу дітям вимушених переселенців зі Сходу України

2Події, що тривають на Сході України руйнують спокій в душах громадян нашої держави, породжують сльози і хвилювання. Чимало людей стають вимушеними переселенцями. Вони втрачають свої рідні домівки, роботу, їдуть від небезпеки поспіхом, не гаючи часу. Опинившись в чужому місті ці люди потребують підтримки. В такі моменти допомогу пропонують небайдужі громадяни, волонтери, громадські та державні організації.

Не залишаються осторонь й рятувальники, які прикладають всіх зусиль, аби люди, які мусили залишили свої оселі не опинились один на один з власними проблемами та вживають заходів для того, щоб на Тернопільщині їм було затишно і комфортно.

З сім’ями вимушених переселенців також активно працюють психологи обласного Управління ДСНС. Особливу увагу вони приділяють дітям, які є найбільш вразливими та найменш захищеними від різного роду психотравмуючих ситуацій.

Цими днями фахівці психологічної служби в чергове зустрілись з малюками. Психологи вивчали особливості їхньої психічної адаптації на новому місці проживання, спілкувалися з батьками, в ігровій формі проводили розвиваючий тренінг, навчаючи малечу долати внутрішні страхи та розкривати власний творчий потенціал. На завершення зустрічі всі діти отримали від рятувальників солодкі дарунки та квитки в цирк.

 

Схожі статті