468×60
468×60

На Тернопільщині працюють телефонні шахраї

1Аби врятувати сина від кримінальної відповідальності, тернополянка віддала шахраям понад п’ять тисяч гривень.

За словами 39-річної мешканки обласного центру, до неї близько першої ночі на стаціонарний телефон зателефонував невідомий і представився співробітником міліції.

Він повідомив жінці, що її син став винуватцем аварії і за це йому загрожує кримінальна відповідальність. Уникнути проблем можна буде, заплативши гроші, – сказав невідомий. Взяв він і її номер мобільного.

Спантеличена жінка не стала нічого з’ясовувати, а кинулася виконувати всі умови незнайомця – почала шукати гроші за «владнання» справи з міліцією. Їй вдалося зібрати 5300 гривень. Далі тернополянка назвала «рятівнику» свою домашню адресу і через чоловіка, який приїхав до неї, передала гроші.

Лише після цього жінка зателефонувала синові. З’ясувалося, що з ним все гаразд, а вона стала черговою жертвою телефонних шахраїв.

Наразі за фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статтею 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними та обережними. Першочергово слід перевіряти слова незнайомців, телефонувати одразу тим, про кого йде мова або до працівників міліції.

Не піддавайтесь емоціям, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів. Намагайтеся діяти розсудливо, зважено. Саме тоді ви зможете вберегти себе від шахраїв.

Якщо ж ви опинились в подібній ситуації – телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та затримати шахраїв.

Схожі статті