468×60
468×60

На вулицях Тернополя працюють шахрайки-ворожбити

1Жертвою шахрайства стала 22-річна тернополянка. Дівчина вранці поспішала на роботу, коли на вулиці до неї підійшла незнайома жінка. Молодиця запитала, як дістатися до квіткового магазину, а потім намагалася зав’язати розмову.

Проте це їй не вдалося. Через декілька годин, повертаючись додому, дівчину знову перестріла та ж сама жінка, яка кинулася дякувати їй за доброту, а потім повідомила про страшне наврочення на її сім’ю.

Дівчина від такої новини розхвилювалась і усі подальші події згадує, як уві сні. За словами потерпілої, під час розмови до них приєдналася ще одна “випадкова перехожа” і почала розповідати, як їй допомогла нова знайома і що слід негайно дослухатися до її порад.

Тернополянці порадили віддати усі ювелірні вироби та гроші. Тому дівчина, рятуючи родину, винесла з дому 15 тисяч гривень, 1500 доларів США та золоті ювелірні вироби. Усе добро, з якого, зі слів ворожки слід негайно зняти страшні пороби, дівчина загорнула в шубу і передала в руки зловмисницям.

Останні наказали ошуканій жертві посидіти на лавці та помолитись, допоки вони позбавлятимуть родину прокляття. Так і не дочекавшись повернення “добродійок” з її майном в умовленому місці після обряду, потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців.

За фактом злочину, передбаченого ст.190 ч.1, слідчими тернопільського міського відділу відкрито кримінальне провадження.

Працівники міліції застерігають жителів області бути обачними та запам’ятати наступні поради:

Слід уникати будь-яких контактів з особами, які хочуть яким-небудь чином привернути вашу увагу. У жодному разі не дивіться їм в очі, не дозволяйте торкатись вас. Не приставайте на пропозиції незнайомців поворожити чи зняти порчу. Пояснюйте дітям, що не слід розмовляти з незнайомими людьми, а також віддавати їм цінні речі.

Якщо ви все ж стали жертвами шахрайства у жодному разі не зволікайте, одразу звертайтеся до найближчого відділу міліції або за номером «102. Тільки в такому випадку правоохоронці зможуть «за гарячими слідами» затримати зловмисників.

Схожі статті