468×60
468×60

Вкрав авто, щоб поїхати до дівчини

1Незаконне заволодіння транспортним засобом співробітники Шумського райвідділу міліції інкримінують 18-річному мешканцю села Матвіївці.

Повідомлення про крадіжку автомобіля марки «ВАЗ-2106» надійшло до працівників райвідділу. Автовласник розповів, що автівку поцупили вночі з його приватного господарства.

Міліціонери розпочали пошуки транспортного засобу і невдовзі працівники районної Державтоінспекції помітили автомобіль за описом схожий на викрадений.

Правоохоронці спробували зупинити «Жигулі», але водій лише додав швидкості. Працівники Державтоінспекції розпочали переслідувати втікача. Наздогнати горе-водія вдалося за декілька кілометрів.

Викрадачем автівки виявився 18-річний житель села Матвіївці. Як встановили правоохоронці, він керував автомобілем, будучи напідпитку та без водійського посвідчення.

За інформацією слідчих, напередодні вчинення злочину юнак гостював у сестри в селі Темногайці. Ввечері захотів поїхати до дівчини у сусідній район. Оскільки свого транспорту не було, хлопець вирішив скористатися чужим. На одному із господарств запримітив старенькі «Жигулі». Пробравшись на подвір’я, відчинив легківку, вирвав проводи із замка запалювання, завів двигун і поїхав аж поки не впіймали державтоінспектори.

Проти юнака відкрили кримінальне провадження. Йому інкримінують частину 1 статті 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом. Доведеться хлопцеві понести й адмінвідповідальність за те, що сів за кермо у нетверезому стані та без водійського посвідчення.

Схожі статті