468×60
468×60

Прокуратура зробила все можливе для захисту прав дитини

1Інформація, розміщена 22 жовтня 2014 року, в одному із місцевих інтернет-видань про відсутність реакції з боку прокуратури на проблеми з відібранням дитини у матері Лілії П. не відповідає дійсності, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

З метою захисту інтересів малолітньої дитини прокуратурою Тернопільського району внесено подання голові РДА з вимогою надати правомірний висновок комісією з питань захисту прав дитини при РДА щодо встановлення місця проживання малолітнього з одним із батьків. Попередній висновок цієї комісії скасовано.

Прокуратура на сьогодні не має підстав для втручання у діяльність вищезгаданої комісії в процесі розгляду нею питання щодо цієї дитини.

Інформуємо, що кримінальне провадження, розпочате міліцією за фактом заподіяння тілесних ушкоджень громадянкою П. не має жодного стосунку до порушення прав дитини. Саме суд надаватиме правову оцінку зібраним правоохоронцями доказам та прийме остаточне рішення у цій справі.

Також повідомляємо, що органи прокуратури не уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення за фактами порушення громадського порядку, насильства у сім’ї.

Правових підстав для вжиття інших заходів реагування, відповідно до законів, на даний час немає.

Схожі статті