468×60
468×60

До уваги водіїв та перехожих Тернопільщини!

1Суттєве погіршення температури на найближчі дні прогнозують синоптики, а саме снігопади та пориви вітру. Тому працівники державтоінспекції закликають усіх бути обережними, оскільки в цей час збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод.

Слід пам’ятати, що керування транспортом на дорозі, вкритій шаром снігу, вимагає від водіїв особливих навичок та вміння, а також відповідної підготовки транспортного засобу.

Звертаються інспектори і до перехожих. Останні повинні пам’ятати, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на дорозі, вкритій снігом, і не завжди водій зможе вчасно зупинити свій автомобіль.

Працівники ДАІ просять водіїв по мірі можливості не виїжджати на дорогу, утриматися від далеких поїздок, якщо це не можливо, то бути особливо уважними, користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції, не перевищувати швидкість, рухайтися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями, обов’язково поступатися дорогою оперативним автомобілям (каретам швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони тощо).

Закликають міліціонери не залишати свої авто на проїжджій частині, щоб не заважати снігоприбиральній техніці, дорожним та комунальним службам очищати вулиці та дороги.

Схожі статті