468×60
468×60

Терористи вимагають викуп за полонених бійців, – тернопільські волонтери

N_2Бойовики телефонують до рідних українських військових, які потрапили в полон, і вимагають викуп.
Як передає власкор IA ZIK, про це повідомила сьогодні в Тернополі керівник Всеукраїнського центру пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО Алла Борисенко.
«Протягом останніх двох тижнів бойовики «ДНР» і «ЛНР» почали телефонувати до рідних українських військових. Вони повідомляють, що бійці потрапили до них в полон, і вимагають викуп. Є випадки, коли люди в розпачі надсилають кошти», – розповіла Алла Борисенко.
За словами керівника центру, у такий спосіб терористи виманюють гроші у родичів військових.
«Якщо телефонують і вимагають гроші, треба спробувати поговорити з рідною людиною. А в разі відмови хоча б отримати якомога більше інформації. Попросити, щоб вимагачі запитали у полоненого прізвище його мами чи ім’я дідуся. Це потрібно, аби впевнитися, що вас не обманюють», – зазначила волонтер.
За її словами, найпоширеніша помилка, що сповільнює або робить неможливим звільнення заручників, – це публічні заяви у ЗМІ. Часто саме з мас-медіа або соціальних мереж терористи дізнаються контакти рідних і телефонують до них, вимагаючи гроші.
«Такими діями люди лише шкодять своїм близьким. Бойовики можуть перевести полоненого в одиночну камеру або відправити на мінні поля. Такі випадки, на жаль, справді бувають», – додала Алла Борисенко.
Нагадаємо, Всеукраїнський центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО відкрили у Тернополі в приміщенні ОДА (вул. М. Грушевського, 8).
Центр працює щодня з 9.00 по 20.00 у каб. 118.

Схожі статті