468×60
468×60

Спецавтомобілі для батальйону патрульної служби міліції «Тернопіль» зголосились відремонтувати місцеві підприємці

k5_3Три бойових розвідувальних дозорних машини  взявся відремонтувати для міліцейського батальйону «Тернопіль» місцевий підприємець Олександр Льотковський. Зробити добру справу чоловік вирішив після того, як дізнався від волонтерів, що в гаражах міліції стоять неробочі БРДМ-и.
- В нас є ремонтна база, ми поїхали в гараж, оглянули машини. В принципі, один ми за один день запустили і своїм ходом перший прийшов. Два інших ми привезли на прицепах, – розповідає Олександр Льотковський. -   Наразі ми відремонтували вже другий, запустили мотор і цей БРДМ практично також на ходу.

За словами підприємця, спочатку вони планували з трьох зробити дві повноцінні машини, але згодом з’ясувалося, що немає багатьох деталей нецивільного значення. Знайти їх можна лише на військових або ремонтно-відновлювальних заводах.
- Поки зараз робочий один БРДМ. Чекаємо на деякі запчастини до другого. Якщо вони прийдуть, то другий буде готовий буквально за день, – повідомив бізнесмен.

Як каже механік, підполковник в запасі Сергій Степаненко, ці три машини 1991 року. За весь час їх жодного разу не використовували і не проводили планове ремонтно-технічне обстеження.

- Всі гумові вироби повсихалися і була проблема із системою охолодження, оскільки витікала вода, – пояснює майстер, – тому всі гумові вироби в цих машинах потрібно міняти. Деякі ми відновили.

Олександр Льотковський стверджує, що перш ніж відправляти БРДМ-и на Схід в підпорядкування батальйону «Тернопіль», майстри випробують їх тут і перевірять, що працює добре, а що необхідно ще відремонтувати. Лише після цього на бойові машини вчеплять зброю.
- Ми поміняли масло, поставили акумулятори. Нам допомагали у цьому інші підприємці, хто що мав та міг – давав,- каже  Олександр Льотковський. -
Фабрика меблів в Білій обшила сидіння. Люди помагають, не відмовляють.

Не їдеш захищати Батьківщину в зону АТО, тоді допомагай бійцям чим можеш тут – за таким принципом працює Олександр Льотковський. У планах чоловіка – реалізувати на теренах краю проект, відповідно до якого усі підприємці Тернопільщини мали б платити добровільно військовий податок, щоб допомагати нашим хлопцям в зоні АТО.

k5_1

k5_2

Схожі статті