468×60
468×60

Житель Тернопільщини втратив 150 тисяч кредитних коштів

09e31362a720b6c2be84e8851ef7dc4c_MОновлення банківського додатка закінчилося для жителя Збаража втратою усіх коштів. Про злочин чоловік повідомив на лінію “102″.

За словами потерпілого, до нього зателефонувала невідома особа і представилася працівником фінансової установи. Чоловік повірив, бо на екрані телефону висвічувався стаціонарний номер, код якого належить Києву.

У ході розмови додзвонювач повідомив, що власнику банківської картки потрібно терміново оновити додаток, аби не виникало проблем у майбутньому з проведенням будь-яких фінансових операцій.

Чоловік погодився і незнайомець скинув йому посилання на начебто “новий додаток”. Потерпілий усе зробив: перейшов за посиланням, заповнив усі форми та зазначив свої дані. За декілька хвилин йому прийшло сповіщення про те, що на його картці зріс кредитний ліміт, а після цього ще одне повідомлення – перерахування 150 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Працівники поліції перевіряють номер, з якого телефонували невідомі, а також шляхи, куди пішли кошти.

Правоохоронці застерігають усіх мешканців міста та області в жодному разі не переходити за сумнівними посиланнями, не вводити особисті дані та не вірити додзвонювачам. Працівники банків не випитують конфіденційну інформацію, а що стосується мобільних додатків, то вони оновлюються автоматично за умови доступу до інтернету.

Схожі статті