468×60
468×60

Незаконну порубку лісу задокументували працівники бучацької поліції

За незаконну порубку лісових насаджень відповідатиме перед законом мешканець Чортківського району. Про порушника працівникам відділення поліції №2 (м. Бучач) повідомив один із представників громадської організації протидії корупції та моніторингу екології “Скеля”.

Чоловік розповів, що лісі, неподалік села Старі Петликівці Бучацької ОТГ невідомий скоює порубку дерев. Поліцейські  прибули на місце події та виявили там техніку та спиляну деревину породи ялина. Протиправне, як з’ясувалося, скоїв мешканець села Семиківці. Жодних дозвільних документів у чоловіка не виявилося. У протиправному він зізнався.

Бензопилу та деревину  працівники поліції вилучили, транспортний засіб помістили на арештмайданчик.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно статті 246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях) КК України. Санкція статті передбачає  штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Схожі статті