468×60
468×60

Захистити життя дітей, захистити життя людей, захистити життя побратимів – завдання миротворців

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав начальник територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області полковник Служби Едуард Кольцов за дорученням Голови Служби судової охорони – Валерія Бондаря відзначив Грамотою Служби судової охорони старшого сержанта Служби Івана Волохатого.

Іван Волохатий – учасник бойових дій на території інших держав. Він у 1999-2000 роках відстоював мир та стабільність у світі в складі 95-ї бригади аеромобільних військ м. Житомир, 14-го вертолітного загону місії НАТО.

Пліч-о-пліч з побратимами він захищав мирне населення Косово, здійснював супроводи дітей та супроводи конвоїв з гуманітарною допомогою, підтримував громадський спокій та безпеку.
Було важко, проте на війні ніхто не може залишитися байдужим, дивлячись на людський біль, людські втрати. Прагнення тоді були прості – захистити життя дітей, захистити життя людей, захистити життя побратимів. Було прагнення безпеки і миру, – зазначає Іван, згадуючи війну в Косово.

За мужність, високий професіоналізм та відданість своїй державі Волохатий Іван нагороджений відзнаками генерального секретаря НАТО та Міністерства оборони України.

Схожі статті