468×60
468×60

Житель Зборівського району порушив закон одразу за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення

policiaОдразу за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідатиме перед законом житель селища Залізці Зборівського району.

Одинадцятого квітня близько 21:00 працівники поліції зупинили автомобіль, який їхав з несправними світловими приладами. Документів на транспортний засіб він також не пред’явив.

При розмові з кермувальником правоохоронці відчули запах алкоголю і запропонували пройти освідчення. Чоловік відмовився і почав поводитися агресивно та намагався втекти.

Поліцейські попросили заспокоїтися, залишатися на місці та пред’явити документи. Проте співрозмовник не відреагував і все ж таки спробував втекти.

До правопорушника застосували засоби примусу, одягнувши кайданки згідно статті 44 та 45 ЗУ “Про Національну поліцію”.

Після оформлення документів при свідках, чоловік, який перебував в службовому авто, почав “втрачати” свідомість. Поліцейські викликали швидку. Його госпіталізовували в травматологічне відділення.

Потерпілий заявив, що отримав тілесні ушкодження. Натомість правоохоронці стверджують, що уся розмова та моменти затримання зафіксовані на боді-камери і до порушника силу не застосовували, окрім моменту одягання кайданків.

За порушення закону жителю Зборівщини доведеться відповідати у суді згідно чотирьох статей Кодексу України про адміністративні правопорушення: 185 КУпАП – Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, 121 частина 1 КУпАП – Керування водієм транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів (темної пори доби), 126 КУпАП – Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки та 130 КУпАП – Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Триває перевірка.

Схожі статті