468×60
468×60

Через неправдиве смс-повідомлення про зарахування готівки краянин потерпів від рук афериста

shahraiСаме через неправдиве повідомлення, жителька села Дзвинячка, що на Борщівщині нічого не запідозривши передавала аферистові майно.

Як розповіла потерпіла, в мережі інтернет вона розмістила оголошення про продаж трактора. Згодом зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що його зацікавив даний товар. Сторони узгодили ціну в розмірі 60 000 гривень та умови транспортування.

Через декілька днів аферист приїхав до продавців та повідомив, що товар необхідно буксирувати на евакуаторі, а кошти надійдуть згодом. Краянка повірила чоловікові та погодилася на його позиції. Жінка нічого не підозрюючи віддала майно водієві, адже на її засіб зв’язку прийшло сповіщення про зарахування готівки.

Як вдалося встановити, майно відправилося в сусідню область, де його реалізували на один із місцевий металоломів. Аферист виручив за нього близько 16 тисяч гривень, з яких 4300 віддав фірмі, яка займалася транспортуванням майна.

Краянка ж зрозуміла, що її ошукали лише через добу, коли перевірила стан свого карткового рахунку. За допомогою звернулася до поліцейських.

Наразі правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення місця знаходження злочинця.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – «Шахрайство».

Працівники поліції вкотре звертаються до жителів Тернопільської області не нехтувати правилами безпеки. Адже ви самостійно допомагаєте зловмисникам спустошувати ваші кишені.

Найкраще переконатись, що на ваш рахунок надійшли кошти, це зателефонувати на гарячу лінію банку.

У разі якщо ви потерпіли від рук зловмисників, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

Схожі статті