468×60
468×60

Передача цінних речей через водіїв рейсових автобусів не завжди безпечна!

avtobusЗвертаючись до водіїв міжміських автобусів чи маршруток з проханням передати за десятку-двадцятку для родичів чи знайомих посилку, ризиковано. Не рідко цим користаються зловмисники, які шахрайським шляхом отримують передачі замість справжніх одержувачів.

В Тернополі жертвою шахраїв стала жителька Збаразького району. Їй 18 липня з Бучача через кермувальника рейсового автобуса передали медичний прилад вартістю 25 тисяч гривень. Проте передачу жінка не дочекалася.

Водій заявив, що уже все віддав чоловікові. За допомогою потерпіла звернулася до поліції.

За попередньою інформацією, ще заїжджаючи на територію вокзалу, до водія підійшов чоловік і сказав видати бучацьку передачу. Кермувальник не уточнюючи деталі, усе віддав. Проте, коли він під’їхав до платформи, до нього підійшла жінка за своїм пакуночком з Бучача.

Наразі правоохоронці розшукують людину, яка забрала чуже. Даний факт внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 190 ККУ – шахрайство. Оперативники опрацьовують відео з камер спостереження.

Працівники поліції наголошують, що офіційно водії автобусів та маршруток перевезенням посилок та бандеролі не займаються, але за окрему плату беруться передати коробку, конверт чи іншу передачку. Така послуга не гарантує цілісності та безпечності і не застраховує від шахрайств.

Під час передачі посилок автобусами, маршрутними таксі, потягами злочинці діють по дуже простій схемі. Вони підслуховують розмови, які проходять між відправником та тим, хто повинен передати посилку, і встановлюють для себе важливі подробиці – хто підійде, як представиться, як буде вдягнений тощо. І роблять все можливе для того, щоб отримати передачу раніше справжнього одержувача.

Працівники поліції нагадують, що для передачі цінностей є спеціальні кур’єрські служби, які відповідають за цілісність вашої бандеролі. Якщо ж ви все ж таки наважились передавати цінні речі через водія маршрутки чи автобуса, то візьміть номер телефону водія, обов’язково попередьте його про недопущення видачі передачі без пред’явлення паспорта одержувача.

Схожі статті