468×60
468×60

19 червня у тенета аферистів потрапили мешканки Бережанського та Тернопільського районів

groshiВпустивши до помешкання лиходійок, які представлялися працівницями соціального захисту, старенькі втратили усі свої заощадження.

88-річну пенсіонерку з села Біла аферистка переконала, що незабаром розпочнеться грошова реформа і усі старі купюри необхідно буде обміняти на нові. Псевдопрацівник зазначила, що для цього зараз необхідно переписати серію та номери усіх банкнот, які має старенька. Господиння витягла зі сховку згорток тканини, у якому ховала усю пенсію – 22 тисячі гривень. Нахабна зловмисниця навіть не стала чекати слушного моменту – вирвала з рук жертви згорток і вибігла з помешкання. Допоки шокована старенька оговталася та вийшла з хати, грабіжниця втекла. Потерпіла подалася до сусідки, а вона зателефонувала в поліцію.

Віддала у руки аферистки 10 тисяч гривень і 78-річна жителька Бережан. Невідома жінка теж представилася працівником соцзахисту та переконала жінку, що незабаром такої валюти як гривня в обіході вже не буде. Пенсіонерка справно обміняла свою пенсію на долари, і лише коли пройдисвітка покинула будинок, додивилася, що 500 доларів насправді сувенірні купюри. Жертва обману зателефонувала в поліцію.

Правоохоронці вкотре застерігають – надмірна довірливість працює на руку шахраям. Не довіряйте невідомим і попередьте про подібні афери стареньких родичів і сусідів. Якщо на порозі вашого помешкання з’явилися незвані гості і представляються працівниками соціальних служб, електриками чи газовиками, ретельно перевіряйте їхні документи і зателефонуйте у відповідну службу аби дізнатися чи правдивий їх візит.

Ніколи, повторюємо, ніколи не обмінюйте валюту, не позичайте грошей під цінну заставу, яку вам залишають невідомі, а що найгірше, не витягуйте заощадження зі сховку на очах у незнайомців. Здебільшого їх візит – це хитрий обман та замилювання очей. Оговтаєтеся тільки згодом, коли вже залишитеся без кровних заощаджень. Будьте пильними!

Схожі статті