468×60
468×60

Таксисти у ролі кур’єрів. Поліцейські застерігають людей не віддавати товар , не отримавши реальний розрахунок за нього

telМи вже неодноразово застерігали жителів краю від шахрайства, коли людина, котра продає товар через мережу, отримуючи смс-повідомлення про перерахунок коштів, віддає цінну річ покупцю. Проте згодом з’ясовується, що гроші не надійшли. Останнім часом за товаром пройдисвіти присилають таксистів.

Подібний випадок задокументували співробітники Тернопільського відділу поліції. Зі слів заступника керівника підрозділу Сергія Гатанюка, зловмисники, обіцяючи таксистам винагороду, присилають забрати товар, таким чином ошукуючи людей.

Поліцейські просять краян бути дуже уважними. Насамперед, підозру має викликати той факт, що покупець по телефону запевняє вас, що сам за товаром прийти не може, пришле свого знайомого чи таксиста. Наполягайте на його особистій присутності. В жодному випадку не віддавайте цінних речей таксистам.

Звертаються поліцейські і до тих, хто не проти підзаробити кур’єром в таких сумнівних ситуаціях – за співучасть у злочині передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці вкотре роз’яснюють суть афери: для махінацій зловмисники використовують “І – бокси” або банківські картки. Пройдисвіти дійсно кидають гроші на вказаний рахунок, але після того, як спільник забирає товар, гроші щезають. Шахрай відміняє попередню операцію з переведення коштів ще до того, як продавець дістанеться до банкомату. Іноді злодії кидають своїм жертвам фальшиві повідомлення з номерів, які, на перший погляд, схожі на ті, що присилає банк.

Схожі статті