468×60
468×60

Профілактичні заходи “Канікули” тривають на Тернопіллі

dity25 грудня в області стартували профілактичні заходи “Канікули”. Лише за 12 днів правоохоронці виявили порушників як серед дітей, так і серед дорослих. На сьогодні до адмінвідповідальності притягнули 21 підлітка. Дванадцять з них відповідатиме за статтею 178 КУпАП – Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді. За куріння та дрібне хуліганство притягнуть п’ятьох дітей.

Порушують права дітей і дорослі. У ході спецоперації правоохоронці притягнули до відповідальності і 14 людей старшого віку. Серед них батьки, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків, четверо осіб порушили статтю 180 КУпАп – Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння, а п’ятьох притягнуть до відповідальності та штрафу в 510 гривень за продаж алкоголю та тютюну дітям.

Відповідатимуть за останнє порушення і підприємці, в закладах яких проводилася така торгівля. Вони, відповідно до закону, заплатять штраф у розмірі 6800 гривень, а також позбудуться ліцензії.

Спецоперація “Канікули” триватиме до 17 січня 2016 року.

Працівники поліції закликають батьків стежити за дітьми, а також звертаються до працівників аптек не продавати дітям та молоді заборонені лікарські препарати, а продавців магазинів застерігають від продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім. Просять правоохоронці і водіїв бути обережними та уважними під час керування автомобілем і пам’ятати, що на вулицях діти.

Схожі статті