468×60
468×60

Обережно! Телефонні шахраї представляються працівниками банку

bank1Три тисячі гривень втратив житель Лановеччини, довіривши інформацію про свою кредитку шахраєві, який назвався працівником банку.

Міліціонери вживають заходів, аби з’ясувати особу зловмисника, й закликають краян бути пильними.

За словами потерпілого, до нього на мобільний зателефонував невідомий чоловік й представився працівником одного з банків. Лиходій попросив його повідомити дані картки начебто для перерахунку на неї коштів.

Чоловік вимоги співрозмовника виконав й вже за короткий час з його банківського рахунку було знято трохи більше трьох тисяч гривень. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся із відповідною заявою до міліції.

Аби не стати жертвою шахраїв, запам’ятайте наступне!

Головне у порятунку від телефонних шахраїв – нікому і ніколи не повідомляти номерів своїх банківських карт. Допомогти почистити ваш картковий рахунок можуть й інші особисті дані: термін дії картки, CVV-код (тобто три цифри із задньої сторони картки), ліміт на зняття коштів, залишок коштів та номер телефону, який прив’язаний до картки, дату народження тощо.

За жодних умов не повідомляйте стороннім особам коди чи іншу інформацію, що надходить до вас за допомогою СМС повідомлень від банківських установ. При наявності номеру картки та кодів шахраї зможуть зняти гроші в будь-якому банкомату України навіть за відсутності вашої картки, наприклад за допомогою послуги «екстрені гроші».

За найменшої підозри, що ваші особисті дані стали відомі не тим людям, зверніться у відділення банку, в якому обслуговуєтеся, й попросіть, аби заблокували картку, а відтак виготовіть нову.

Якщо ж ви таки стали жертвою шахрая, не зволікаючи телефонуйте у міліції за номером 102.

Схожі статті