468×60
468×60

Більше 28 тисяч гривень за минулу добу зняли з рахунків жителів Тернопільщини псевдобанківські працівники 

bank1Телефонують з банку та повідомляють, що з вашої картки невідомі намагаються незаконно зняти гроші? Знайте – це шахраї. Лише минулої доби шестеро жителів області потерпіли від псевдобанківських працівників. З їхніх рахунків невідомі знялибільше 28 тисяч гривень.

Схема стандартна: до потерпілих телефонують на мобільні невідомі та представляються співробітниками банку. Співрозмовник починає переконувати людину, що з її рахунку неправомірно намагаються зняти гроші. Відтак пропонує убезпечити «електронний гаманець» від стороннього доступу шляхом проведення деяких банківських операцій.

Таким чином незнайомцям вдається дізнатися у своїх жертв реквізити банківських карток. За допомогою такої інформації аферисти знімають з чужих рахунків кошти.

Міліціонери знову і знову застерігають жителів області від такого виду шахрайств. Якщо вам телефонують начебто з банківської установи – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Обов’язково розкажіть про такий вид шахрайства своїм рідним та знайомим.

- Ні в якому разі не розголошуйте термін дії картки (4 цифри біля номеру картки наприклад 09/17), CVV-код (3 цифри на звороті картки зазвичай нанесені на полі для підпису після цифр);
- не передавайте платіжну картку для використання іншими особами, у тому числі родичами;
- встановіть добовий ліміт на зняття коштів;
- періодично перевіряйте стан коштів на рахунку.

Схожі статті