468×60
468×60

На Тернопільщині завершилася операція “Перевізник”

daiПрофілактичні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху на пасажирському транспорті тривали на території Тернопільщини з 21 по 31 березня.

Особлива увага перед виїздом на лінію зверталася на технічний стан, справності основних та аварійних виходів, комплектацію транспортних засобів, які використовуються для пасажирських перевезень.

У ході перевірки правоохоронці оглянули 496 одиниць техніки, через технічні несправності недопустили до експлуатації два транспортних засоби.

Під контролем перебували умови відпочинку водіїв, якості проходження ними передрейсових медичних оглядів та технічного огляду транспорту.

Під час проведення перевірок роботи водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення на лінії, особлива увага зверталася на умови організації перевезень пасажирів та дотриманням водіями Правил дорожнього руху. При проведенні заходів виявлено 115 таких порушень, крім того працівниками Укртрансінспекції в області складено 11 матеріалів за здійснення водіями нелегальних перевезень.

Головна мета заходів Державтоінспекції по контролю за пасажирськими перевезеннями – зробити їх безпечними та комфортними, щоб людина, сідаючи в автобус чи тролейбус, мала впевненість у власній безпеці, а водії відчували всю міру відповідальні за життя та здоров’я людей. Щоб пасажири з повагою ставилися до важкої праці водія, а ввічливість і взаєморозуміння між ними стали нормою життя.

УДАІ УМВС України в Тернопільській області

Схожі статті