468×60
468×60

Від трьох до семи років може потрапити за ґрати мешканка Бережанщини

groshiКримінальне провадження за збут фальшивої валюти відкрили правоохоронці.

До Бережанського райвідділу внутрішніх справ зателефонував місцевий житель і повідомив, що знайомий влаштував йому скандал та побив. Потерпілий просив притягнути останнього до відповідальності. Міліціонери оперативно відреагували на повідомлення.

Як розповів перший заступник начальника Бережанського райвідділу внутрішніх справ Володимир Кушнір, конфлікт між чоловіками виник через фальшиві сто доларів.

Заявник повернувся із Польщі, тому його дружина вирішила обміняти зароблену валюту на гривні. Спочатку понесла долари на ринок, але там здійснити обмін не вдалося. Тому запропонувала “зелені” знайомому, який займається туристичним бізнесом.

Заплативши за сотню американських доларів дві тисячі шістсот п’ятдесят гривень, підприємець лише згодом помітив, що зелений папірець – фальшивка. З претензіями пішов до жінка. Між покупцем і подружжям зав’язалася суперечка.

Фальшивими грошима зацікавилися правоохоронці. Щодо 22-річної жительки райцентру порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 199 Кримінального кодексу України – виготовлення, зберігання, придбання, перевезення пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї.

Подібне протиправне діяння карається позбавленням волі на термін від трьох до семи років.

Схожі статті