468×60
468×60

Майже п’ять тисяч жителів Тернопілля подали у січні заяви на оформлення закордонного паспорта

pasportЗ 12 січня, а саме тоді в краї почали приймати заяви на закордонний паспорт нового взірця, для оформлення документа до територіальних підрозділів міграційної служби звернулося майже п’ять тисяч жителів області. Тоді як у попередні роки таку кількість заяв приймали за два, а то й три місяці.

Попри запевнення службовців про те, що старі документи залишаться чинними до закінчення строку дії, а біометричний паспорт допоки не дає суттєвих переваг своєму власникові, тернополяни вирішили перестрахуватися.

У міграційній службі повідомили, що за новим документом приходили навіть люди, які лише рік-два тому оформили собі закордонні паспорти.

Однак не всі громадяни виявили бажання оформити паспорт із електронним носієм біометричної інформації. Трохи більше трьох тисяч краян скористалися своїм правом й подали документи на паспорт нового взірця, але без чипу.

У січні працівники міграційної служби оформили триста проїзних дитячих документів, майже п’ятсот громадян внесли відомості про дітей до паспорта громадянина України для виїзду за кодон.

До слова, на Тернопільщині вже повноцінно працюють 7 робочих станцій для оформлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон нового зразка: три в обласному центрі та по одному у Борщові, Бучачі, Кременеці та Чорткові.

Схожі статті