468×60
468×60

Як зареєструвати автомобіль без помилок

1Щоб стати власником авто, купити автомобіль недостатньо – його ще й потрібно правильно зареєструвати.

При покупці нового автомобыля особливих турбот при реєстрації немає, але от якщо авто купується з рук, автомобілісту доведеться попотіти. Процедура реєстрації для тих, хто займається цим вперше, виглядає досить заплутаною і довгою.

В 2012 році Кабмін кілька разів вносив зміни в процедуру оформлення транспортних засобів. Внесено зміни і до Податкового кодексу України, згідно з якими з 3 грудня 2012 скасована сплата мита (3% від вартості авто) до Пенсійного фонду. Дані зміни будуть цікаві для автовласників.

Якщо у машини міняється власник, то номер можна залишити старий. Однак це можливо лише в тому випадку, якщо новий господар живе в тому ж регіоні, що і колишній. При продажі машини можна залишити номери собі, щоб надалі встановити на новий автомобіль. У цьому випадку номера при знятті авто з обліку потрібно здати в Центр надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів Державтоінспекції з обслуговування населення вашого регіону на тимчасове зберігання.

Міняючи втрачені документи або змінюючи їх (наприклад, через зміну прізвища – актуально для жінок), машину до Центр надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних адресу, відновлюючи засобів Державтоінспекції з обслуговування населення тепер можна не показувати.

Продаючи машину (або роблячи подарунок), тепер не потрібно знімати її з обліку, але при наявності документа, що підтверджує законність його придбання (договір купівлі-продажу, рішення суду тощо).

Зареєструвати машину можна в будь-якому регіоні, незалежно від прописки її господаря.
Тепер вам не можуть відмовити в реєстрації, якщо у вас є грошові борги перед ДАІ. Наприклад, неоплачені штрафи.
Найголовніше – при оформленні ненового автомобіля (який вже був зареєстрований на території України) тепер не потрібно платити 3%-ний збір від вартості автомобіля до Пенсійного фонду.

Дані зміни значно спростили реєстрацію автомобілів, однак в подальшому плануються зміни направленні на спрощення цієї процедури.

Схожі статті