468×60
468×60

11 тисяч гривень вимагали шахраї за непритягнення до кримінальної відповідальності

1Про «телефонні» шахрайства і як від них вберегтися вже неодноразово розповідали мешканцям області правоохоронці краю.

Близько четвертої години ночі, пригадує 68-річна тернополянка, до неї на стаціонарний телефон зателефонував невідомий і повідомив: «я розбив машину, збив на переході чоловіка, мене забрала міліція».

Далі жінка почула крики та плач. Тернополянку охопила паніка, спросоння вона не могла зрозуміти, що відбувається. На запитання «хто телефонує», жінка не отримала чіткої відповіді. Тоді, назвавши ім’я свого зятя, запитала чи це він. За збігом обставин родич був за межами міста, тож пенсіонерка подумала, що з ним трапилася біда.

Далі у слухавці жінка почула голос незнайомця, який представився майором міліції і сказав, що зятя жінки забирають до міліції і йому загрожує в’язниця. Злякавшись, тернополянка вже не контролювала себе.

Псевдоправоохоронець висунув вимогу – за непритягнення до кримінальної відповідальності потрібно заплатити 11 тисяч гривень.

За словами жінки, вона була готова на все, аби врятувати зятя, але її вчасно зупинив чоловік. Він з мобільного зателефонував на лінію 102 і перевірив інформацію, яку повідомив по телефону незнайомець.

- Я дізнався про такий вид шахрайства з телесюжету, який транслювали на місцевому каналі, – каже чоловік, – тож знав, що зловмисники можуть телефонувати посеред ночі, представлятися працівниками міліції і вигадувати різні історії, аби виманити гроші.

Міліціонери закликають бути уважними та не довіряти незнайомцям. Якщо ви опинились в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить міліціонерам швидко відреагувати та затримати шахраїв!

Схожі статті