468×60
468×60

До проведення Всесвітньої акції «16 днів проти гендерного насильства» приєдналися правоохоронці Тернопільщини

IMG_1438У рамках реалізації програми, приуроченої до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства серед жінок, дільничні інспектори обласного управління міліції завітали на семінар до Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу.

Організатори зустрічі обговорили проблеми поширення насильства в нашій державі, а також форми та методи, які застосовуються в процесі роботи з жертвами та кривдниками.

Про законні підстави для взяття на профілактичний облік осіб, які вчинили насильство в сім’ї розповів інспектор ВДІМ УГБ Василь Дідух.

- Це може бути як і особиста заява про допомогу члена сім’ї, який постраждав від будь-яких умисних дій фізичного, сексуального, психологічного спрямування, так і заяви та звернення інших громадян, яким відомо про застосування насильства в сім’ї або про реальну загрозу його вчинення.

На профілактичний облік беруться члени сім’ї, які вчинили насильство, після винесення їм представником міліції офіційного попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї.

Завдяки злагодженим діям працівників міліції та впровадження в дію корекційної програми по роботі з кривдниками, що скоїли насильство, з початку року на Тернопільщині не допущено жодного такого злочину. На обліку перебувають понад дві тисячі осіб, винесено 1989 попереджень. За повторне вчинення насильства в сім’ї після винесення офіційного попередження на проходження корекційної програми направлено майже двісті осіб, з яких лише двоє вчинили насильство повторно.

У свою чергу студенти представили розробку буклету «Ми за щасливу сім’ю!», який у майбутньому використовуватиметься в переддипломній практиці з метою превентивної роботи попередження насилля в загальноосвітніх начальних закладах.

Окрім цього, відбулася виставка інформаційний плакатів – «Молодь проти насилля!» Символічно учасники зібрання одягнувши синю стрічку, підкреслили свою підтримку осіб, що постраждали від насильства.

Схожі статті