468×60
468×60

Як вберегтися при купівлі-продажі товарів через Інтернет – радять міліціонери

inetЗ розвитком технологій все більше операцій з купівлі-продажу здійснюються в Інтернет мережі. Відповідно зростає і рівень шахрайства в всесвітній павутині. Від подібних злочинів потерпають й жителі Тернопільщини. Як вберегтися від подібного роду шахрайств, радять правоохоронці.

Не повідомляйте стороннім інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

Для купівлі-продажу через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку (так звана «віртуальна картка») з граничним лімітом коштів.

Розміщуйте оголошення на сторінках тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів.

Реєструючись на порталі, обов`язково переконайтесь у правильності електронної адреси сайту, до якого підключаєтесь і через який збираєтеся здійснювати операції купівлі-продажу. Шахраї для збору особистих даних часто створюють сторінки-дублери, які максимально схожі на оригінальні, різнитися можуть одна-дві букви в електронній адресі.

Здійснюйте оплату товарів (послуг), придбаних через мережу Інтернет, тільки зі свого комп`ютера з метою збереження конфіденційності інформації про картковий рахунок. Якщо оплату здійснюєте через чужий комп`ютер, після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися.

У разі виявлення несанкціонованої операції відразу ж зателефонуйте до контакт-центр банку, попросіть заблокувати вашу картку та негайно телефонуйте до міліції.

Схожі статті