468×60
468×60

Подбати про безпеку помешкань у свята закликають правоохоронці

zlodiiНе забувати про безпеку, не зловживати алкоголем та не порушувати громадський порядок – закликають правоохоронці краю.

Як повідомив заступник начальника УМВС в області Руслан Балик, з 29 грудня по 16 січня працівники міліції переведені на посилений варіант несення служби. Щодня майже півтори тисячі правоохоронців та військовослужбовців Національної гвардії забезпечуватимуть громадський порядок на Тернопільщині. У новорічну ніч міліціонери області несли службу у місцях, де проходили масові святкування.

У свята, як свідчить міліцейська статистика, скоюється чимало квартирних крадіжок та інших злочинів. У свята працівники органів внутрішніх справ приділять особливу увагу охороні правопорядку в громадських місцях, профілактиці різноманітних правопорушень.

Злодії найчастіше забираються до чужих помешкань, коли господарі залишають їх на тривалий час без нагляду.

Домушники не зайдуть у чужу квартиру, доки не переконаються, що вхідні двері не обладнані надійними замками, немає сигналізації.

Варто знати, що найбільш вразливі є замки з циліндровим механізмом під плоский ключ та замки з хрестовидним циліндровим механізмом. Для їх відкриття злодієві достатньо кількох секунд. Краще захищені квартири з недорогих замків з покращеними захисними властивостями, у тому числі з багатоступеневим захистом. Як показує практика, крадії навіть не беруться відкривати такі двері. Правильно зробив той, хто оснастив вікна та балконні двері металевими решітками.

За найменшої підозри щодо сторонніх осіб, які у ці дні без діла тиняються біля будинку чи квартири, повідомляйте дільничного інспектора, патрульних міліціонерів або телефонуйте до чергової частини на 102. Намагайтеся запам’ятати прикмети підозрілих осіб.

Працівники міліції звертаються до усіх громадян – обов’язково подбайте напередодні свят про безпеку майна. Не будьте байдужими, коли бачите, що злодії проникають до сусідньої квартири чи будинку – відразу повідомляйте про такі факти працівників міліції.

Схожі статті