468×60
468×60

Держвиконавець вчинив неправомірні дії з коштами, вирученими за продаж іпотечного майна

zakonСлідчі детективи Головного управління  Нацполіції в Тернопільській області завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом зловживання своїми повноваження державним виконавцем. Працівник одного із районних відділів служби, яка займається примусовим виконанням рішень судів, вчинив неправомірні дії з коштами, вирученими за продаж іпотечного майна.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрюваний, будучи службовою особою, виконував рішення суду щодо примусового стягнення коштів з мешканки області. Остання виступала поручителем у кредитному договорі, по якому виникла заборгованість. Як наслідок, майно даної громадянки продали на торгах з метою погашення боргу.

Виручені від продажу кошти, держвиконавець мав перевести у валюту та перерахувати на рахунок банку. Проте службовець, зловживаючи своїми повноваженнями, виніс незаконне розпорядження, в результаті злочином спричинено тяжкі наслідки.

Неправомірні дії службовця викрили правоохоронці. Йому оголосили  підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365-2 ККУ – зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування кримінального  провадження та скерували обвинувальний акт до суду.

Схожі статті