468×60
468×60

У тернопільській поліції обговорили аспекти роботи поліцейських під час виборчого процесу

Як забезпечити порядок й публічну безпеку під час виборчого процесу, реагувати на усі можливі порушення у сфері виборчого законодавства та ситуації на виборчих дільницях – ці та інші питання обговорили представники  обласної Громадянської мережі ОПОРА та правоохоронці. На на зустріч прийшли працівники підрозділів превенції, які безпосередньо нестимуть службу у день виборів.

Громадська омбудсмен із захисту виборчих прав у Тернопільській області Ольга Мазаєва розповіла присутнім про найпоширеніші види порушень під час виборчого процесу, їх кваліфікацію згідно чинного законодавства та алгоритм дій на кожне з них.

Присутні обговорили дії поліцейських під час отримання і передачі виборчих бюлетенів, порушення виборчої агітації у день голосування та можливі провокації.  Працівники поліції ставили уточнюючі запитання, як діяти у різних ситуаціях під час забезпечення порядку на виборчих дільницях та як правильно реагувати на ситуації, що відносяться до кримінальної відповідальності: підкуп виборців, організація фальсифікації  та інших протиправних дій.

- Ефективна поліція – забезпечення законності виборчого процесу,  – наголосила Ольга Мазаєва. – Окрім того, тісна взаємодія з громадянськими організаціями, дає більш потужний результат при забезпеченні правопорядку під час виборчого процесу .

Омбудсмен також зазначила що усі поліцейські, які отримають розпорядження щодо здійснення охорони правопорядку 31 березня, зможуть проголосували на дільницях, де нестимуть свою службу.

Схожі статті