468×60
468×60

Рівень загальної злочинності на Тернопільщині – один із найнижчих по Україні

70 996 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення й інші події надійшло за січень-вересень 2017 року до Єдиного обліку органів і підрозділів внутрішніх справ області. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 6124 кримінальних правопорушень, з яких – 1726 відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких. Про це на прес-конференції повідомив начальник Головного управління Національної поліції краю Олександр Богомол. Головний поліцейський краю стверджує, що рівень загальної злочинності на Тернопільщині є одним із найнижчих в Україні.

- Вжиті заходи оперативно-профілактичного характеру сприяли зменшенню кількості квартирних крадіжок та дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. Разом з тим на 12,5% зросла кількість умисних вбивств, на 53,8% тяжких тілесних ушкоджень, на 6,3% розбоїв, грабежів на 3,5%, крадіжок, шахрайств та інших злочинів.

Олександр Богомол каже, що за 9 місяців цього року зменшилася кількість правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп’яніння та неповнолітніми. Проте на 28,1% збільшилася реєстрація правопорушень, скоєних у громадських місцях.

- Приємно те, що розкриття злочинів у нас покращилося. Цього року слідчі розкрили усі дев’ять вбивств, ефективніше розслідувалися розбої, грабунки, крадіжки, факти незаконного поводження зі зброєю, злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та привласненням державного й колективного майна.

За січень-вересень правоохоронці зареєстрували 137 злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю і боєприпасами. З незаконного обігу вилучено 74 одиниці вогнепальної зброї, 5497 набоїв, 12 одиниць холодної зброї, 4597 вибухівок та 97 вибухових пристроїв.

Слідчі органів внутрішніх справ від початку року розпочали 8900 кримінальних проваджень, з яких – 6563 закінчено і 2526 направлено до суду з обвинувальними актами.

- Зареєстрували ми і 281 кримінальне правопорушення щодо наркоманії та розповсюдження незаконних препаратів, а саме:96 фактів збуту наркотиків, 76- зберігання, 88 фактів незаконного посіву нарковмісних речовин, 1 випадок схиляння до вживання наркотиків та 7 фактів притоноутримання.

Задокументували оперативники і 8 кримінальних правопорушень у сфері торгівлі людьми та суспільної моралі та 21 щодо збуту і розповсюдження порнопродукції та матеріалів, які пропагують культ насильства і жорстокості.

Викрили правоохоронці і чотири організованих злочинних групи, до складу яких входило 22 особи. На їхній совісті 102 тяжких та особливо тяжких злочинів. Виявили також працівники поліції Тернопільщини і 16 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Олександр Богомол сподівається, що наступні місяці відзначатимуться меншою кількістю правопорушень, а ті, що вже трапилися, будуть розкриті.

Схожі статті