468×60
468×60

Кандидатів на керівників трьох відділів поліції обговорили члени колегії ГУНП в Тернопільській області

Кадрові питання та кандидатів на керівників у Бережанський, Кременецький та Чортківський відділи поліції розглядали учасники закрите засідання колегії, яке відбулося в Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області.

- Уже тривалий час в управлінні некомплект особового складу, не вистачає людей, які б могли очолити ті чи інші підрозділи, а також відділи та відділення краю, – наголосив на колегії начальник ГУНП Олександр Богомол. – Сьогодні я б хотів почути від вас, колеги, а також від громади свою думку про призначення очільників на Бережанський, Кременецький та Чортківський відділи поліції. Рішення я прийматиму, згідно Закону, одноособово, але до думки членів колегії та населення я буду прислухатися.

Олександр Богомол каже, що якщо ще до реорганізації правоохоронного відомства резерв потенційних керівників був, то тепер основна кількість людей, які могли б керувати відділами та відділеннями уже звільнилися або пішли на пенсію.

Сьогодні тимчасово виконує обов’язки начальника Кременецького відділу поліції Роман Стрижак. Територія, за яку він відповідає немала і складна. Останнім часом відсоток розкриття майнових злочинів там почав падати, каже Олександр Богомол. Проте члени колегії вирішили дати час та шанс Романові Стрижаку, аби покращити роботу. Через місяць на колегії вирішуватимуть чи він і далі керуватиме Кременецьким відділом поліції, але уже на посаді начальника.

Конфлікти між владою, поліцією, громадськими активістами та місцевими мешканцями постійно виникають у Бережанському районі. Тому кандидати, які очолять Бережанський відділ поліції повинні бути старанні, зважені та наполегливі у своїх переконаннях. На дану посаду розглядатиме Олександр Богомол двох претендентів – підполковника поліції Ярослава Байрака, який в органах внутрішніх справ з 1996 року та запропонованого громадськістю майора Владислава Синовця. Він в ОВС з 2004 року.

До роботи тво. начальника Чортківського відділу поліції, майора поліції Віктора Василика особливих зауважень в керівника ГУНП немає. Він в ОВС з 2007 року. Проте члени колегії запропонували до розгляду ще й кандидатуру підполковника Андрія Свинарчука, який сьогодні працює на посаді начальника відділу боротьби з організованою злочинністю управління карного розшуку.

Усіх кандидатів перевірятиме управління внутрішньої безпеки. Після обговорення Олександр Богомол прийматиме рішення, хто і які відділи очолить. Свої пропозиції громадськість може надсилати на електронну адресу cgzternopil@gmail.com. або повідомляти приватними повідомленнями у фейсбук начальнику ГУНП Олександру Богомолу.

Схожі статті