468×60
468×60

Важливі питання кримінального характеру обговорили учасники робочої групи в Нацполіції краю

Питання ремонту школи у Монастириськах, ходу розслідувань кримінальних проваджень щодо бійки в одному з відпочинково-розважальних комплексів Тернополя та подій, які відбувалися біля міської ради, обговорили представники правоохоронного відомства разом з громадськими активістами на черговому засідання робочої групи при громадській раді МВС.

Наприкінці грудня минулого року в Нацполіцію Тернопільщини звернулися активісти. Вони стверджували, що капітальний ремонт школи в Монастириськах проходить з порушенням як будівельних норм, так і використанням виділених грошей. З того часу керівництво поліції області ситуацію з ремонтом школи взяло під свій контроль.

Поліцейські уже звернулися до суду за дозволом на проведення ревізії. Як відомо, у 2016 році на ремонт навчального закладу з бюджету підрядна організація отримала мільйон чотириста сорок тисяч гривень. У жовтні-грудні, відповідно до актів виконаних робіт, вони завершили ремонти по шести пунктах. Що саме, як і якими матеріалами виконали будівельники, повинна показати ревізія і уже після цього слідчі зможуть дати правову оцінку всіх робіт.

На контролі в слідчому управлінні та обласній прокуратурі перебуває провадження щодо бійки в одному з закладів Тернополя. Наразі триває слідство відповідно до статті 296 частина 2 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб. Опитуються учасники розбірок, встановлюються свідки, опрацьовується відео, вилучене з камер спостережень. Заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Володимир Галевич каже, що перед законом відповідатимуть усі винні, поблажок не буде. Лише після оголошення підозри поліцейські можуть говорити про обрання запобіжного заходу. Слідчі запевняють, що уже до кінця травня вони зможуть зробити висновки і прийняти законні рішення.

Обговорили на зустрічі і події, які відбувалися під міською радою 24 квітня. Не оминули фактів браконьєрства на Тернопільщині, які на початку травня виявили представники ГО “Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”. Усі їх, при наявності складу злочину, буде внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Схожі статті