468×60
468×60

Поліцейські Тернопільщини одні з найкращих в Україні по кількості розкритих злочинів

Крадіжка з квартир та будинків, розшук за гарячими слідами, боротьба з організованими злочинними угрупуваннями та іншими правопорушеннями – усі ці злочини під наглядом кримінальної поліції. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника ГУНП в області, начальник кримінальної поліції Степан Яцух.

Реформа правоохоронного відомства, каже він, не пройшла непомітно для кримінального блоку. Працівники даного управління під час переходу з міліції в поліцію не мали змоги працювати на всі сто відсотків. Одна з причин – відсутність нормативних документів, відповідно до яких можна було здійснювати оперативно-розшукову діяльність. Проте з вересня минулого року усе змінилося і кримінальна поліція почала надолужувати втрачене.

- Сьогодні при двадцятивідсотковому некомплекті особового складу, поліцейські працюють, розкривають злочини та встановлюють й затримують зловмисників. Від початку цього року наші працівники викрили кілька злочинних груп, які обкрадали квартири та будинки мешканців міста й області, розповсюджували наркотики.

Відтепер працівники кримінального блоку можуть задіювати повний комплекс оперативно-розшукових заходів – це робота оперативних служб та використання технічних засобів кримінальної розвідки. Сьогодні оперативники Тернопільщини одні з найкращих в Україні по кількості розкритих злочинів.

- Наша область характерна тим, що у нас найчастіше фіксуються злочини майнового характеру, – каже Степан Яцух.- Це крадіжки з помешкань, з магазинів та автомобілів, незаконні заволодіння транспортом, грабунки й розбої.

За словами керівника кримінальної поліції, позитивно зарекомендували себе працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. У цьому році вони піймали чотирьох осіб, які розповсюджували наркотики по Тернополю. Злочинців затримали, відкриті кримінальні провадження по 17 фактах за статтею 307 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Окрім цього, правоохоронці встановили більше 160 осіб, які купували у наркоторговців небезпечну сировину.

Задоволений Степан Яцух і результатами роботи відділу з протидії торгівлі людьми. За два місяці цього року правоохоронці Тернопільщини викрили три факти злочинної діяльності з торгівлі людьми, два, пов’язаних з трудовою експлуатацією, один з сексуальною. В шість разів більше цього року викрили злочинів в сфері суспільної моралі – це розповсюдження порнографії, звідництво, сутенерство. На досягнутому зупинятися працівники поліції не збираються, а покращуватимуть показники та розкриватимуть злочини, – запевнив начальник кримінальної поліції.

Схожі статті