468×60
468×60

Захищаючи землю чужих, вони пройшли війни горнило

Щорічно 15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на територіях інших держав: згадуємо тих, хто поліг на чужій землі, дякуємо живим. Цього дня минає річниця, відколи наші співвітчизники покинули землі Афганістану.

Війна в ісламській державі вартувала життя понад трьом тисячам українців. 1700 наших земляків-тернопільчан побували у пеклі Афганістану, півсотні з них загинули на чужій землі, двоє зникли безвісті. Багато з тих, хто пережили жахи війни, нині в числі добровольців боронять нашу державу на східних рубежах. З Тернопільщини в зоні АТО служили 69 афганців, шестеро з них досі на передовій. Серед співробітників роти патрульної поліції особливого призначення «Тернопіль» також є ті, хто не зі слів знає, що таке війна в Афганістані.

Сьогодні в парку Національного відродження тернополяни вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів. Заступник начальника Головного управління Національної поліції області Олег Ляхович разом з представниками влади та правоохоронних структур краю поклали квіти до підніжжя обеліска Слави воїнам-афганцям.

Схожі статті