468×60
468×60

Про підсумки роботи у 2016 році говорили на колегії в Нацполіції Тернопільщини

Непростим видався 2016 рік для Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, – про це на колегії заявив її керівник Олександр Богомол. За його словами, реформування правоохоронного відомства, яке розпочалося в 2015 році і тривало впродовж 2016-го, фактично завершилося.

- За цей час ми досить серйозно змінили відношення людей до поліції, а також правоохоронців до власної роботи. Великими позитивними досягненнями є оптимізація структури поліції,структури Міністерства внутрішніх справ, підрозділів, які працюють разом з поліцією і чию діяльність координує міністр МВС.

Серед покращень, каже Олександр Богомол, є покращення матеріальної та фінансової бази правоохоронного відомства. Збільшення зарплат позитивно впливає на роботу підлеглих. Проте одне з найболючіших питань - кадрове, залишається відкритим. В ГУНП області не вистачає cьогодні ще більше п’ятисот людей.

- Ми завершили важкий рік очікувань, рік втрат, бо дорогою реорганізації ми втратили багато людей – як хороших фахівців, так і не дуже. Я сподіваюся, що ті, хто залишився, має бажання працювати.

Начальник правоохоронного відомства Тернопілля запевнив, що умови служби, а також ненормований робочий день, підвищене навантаження, відповідальність перед суспільством, державою та людьми поліцейські готові прийняти на себе і будуть робити все, щоб правоохоронна система ставала кращою-без укриття злочинів, без корупційних моментів, а з відповідальним ставленням до громадян.

Законність та відкритість повинні повернути довіру населення Тернопільщини до правоохоронної системи.

- В першу чергу – це персональна відповідальність кожної людини, персональна відповідальність кожного працівника за ту проведену роботу, яку він повинен виконувати згідно своїх функціональних обов’язків. Я промоніторю роботу підлеглих у січні-лютому, а в березні зроблю висновки.

Олександр Богомол каже, що у минулому році завдячуючи спільній роботі силовиків, вони викрили кілька грузинських груп квартирних злодіїв. Він сподівається, що у 2017 році правоохоронці докладуть максимум зусиль, щоб зменшити кількість заїжджих гастролерів на територію нашої області. З цією метою встановлюється відеоспостереження по місту, по області і на підприємствах.

- Проблемним залишається викриття латентних злочинів – майнової злочинності, наркозлочинів, економічних та по інших напрямках і сподіваюся, що укомплектування пройде швидше, ніж пропонує МВС.

Олександр Богомол вказав на недоліки у роботі кільком керівникам поліцейських відділів та відділень краю, оголосив їм догани та нагадав, що помилки в роботі можуть коштувати занадто дорого для усіх.

Схожі статті