468×60
468×60

Правоохоронці Тернопільщини закликають підприємців до співпраці

“Терміновий виклик поліції” – 179 наклейок такого змісту розміщені по всій території Тернопільської області. За словами Олександра Богомола, начальника Головного управління Національної поліції краю, це означає, що об’єкт на якому знаходиться наліпка, перебуває під пильним оком Управління поліції охорони і там встановлена “тривожна кнопка”.

- Будь-який пересічний громадянин, який став свідком чи потерпілим внаслідок вчинення правопорушення, може звернутися до адміністрації об’єкту, в якому знаходиться кнопка тривожної сигналізації, і попросити викликати правоохоронців, – переконує очільник поліції.

Поліція охорони має наряди у різних куточках Тернополя та області і на спрацювання “тривожної кнопки” чи сигналізації реагує оперативно. Співпраця національної поліції з працівниками поліції охорони, каже Олександр Богомол, допоможе швидко реагувати на злочини і по гарячих слідах ловити зловмисників.

Не малу роль у розкритті злочинів відіграють і камери відеоспостереження. 60-70 відсотків майнових правопорушень слідчі доводять до логічного завершення завдяки відеонагляду. В Нацполіції стартує нова акція.

- У Тернополі сьогодні працює багато систем відеоспостереження, але менше по районах. Ми спілкуватимемося з власниками різних державних і недержавних установ і пропонуватимемо їм свої послуги. Ще у минулому році обласна державна адміністрація за підтримки обласної ради надала нам можливість закупити потужний сервер відеоспостереження, який вже стоїть і працює.

На сьогодні до сервера уже під’єднані вісімдесят камер. Ще близько чотирьохсот реально до нього підключити. Олександр Богомол закликає підприємців, керівників магазинів укласти з нацполіцією некомерційні угоди про співпрацю. Відповідно до неї власник купує камеру, встановлює її у себе, а фахівці приєднують її до сервера. Це убезпечить усіх від зловмисників та порушень. На вході, де стоять камери, висітимуть наліпки-оголошення.

Схожі статті