468×60
468×60

Безпека дітей на канікулах – одне з основних завдань правоохоронців Тернопільщини

dityЗа статистикою, літні місяці – найбільш “врожайні” на дитячі травми. Техніка безпеки дітей на вулиці повинна бути на вищому рівні, і це мають пам’ятати всі батьки.

Як зазначають самі поліцейські, злочин краще попередити, ніж потім його розкривати. Тому вони докладають максимум зусиль для профілактики правопорушень серед дітей, а особливо тієї категорії, котрі вже потрапили в поле зору за минулі «заслуги».

Правоохоронці з’ясовують умови проживання таких дітей, психологічний клімат у сім’ях. Спілкуються поліцейські і про дотримання здорового способу життя та недопущення адміністративних і кримінальних правопорушень.

Пильна увага з боку правоохоронців покликана послужити стримуючим фактором для юних бешкетників та виробити в них стійкий алгоритм правильної поведінки в суспільстві аби вберегти дітей від необдуманих вчинків та звернення на криву стежину криміналу.

Співробітники відпрацьовують місто та область, аби виявити бездоглядних дітей, підлітків, які займаються проституцією, перебувають у розшуку та задля їх подальшого соціального влаштування.
Не залишаться поза увагою людей у формі комп’ютерні клуби, дискотеки, нічні розважальні заклади, місця розташування ігрових автоматів. Виявлятимуть факти розповсюдження серед підлітків наркотичних та психотропних речовин, творів, що пропагують жорстокість, насильство та порнографію, порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами.

Сьогодні однією з найболючіших проблем є поширення і вживання неповнолітніми наркотичних засобів. Останнім часом серед молоді деталі більшої популярності набувають лікарські препарати, які викликають швидке звикання до них. Тому співробітники поліції звертаються з проханням до працівників аптечних кіосків, медичних закладів – не продавати неповнолітнім такі ліки.

- Проведення подібних заходів беззаперечно, є дієвою складовою соціально-профілактичної роботи щодо запобігання дитячій бездоглядності, безпритульності та подолання негативних проявів в дитячому середовищі. Сьогодні ми формуємо у дітей не тільки довіру до співробітника органів внутрішніх справ, як захисника та гаранта безпеки, але й готуємо майбутніх представників правоохоронної системи нашої держави, – переконані правоохоронці.

Схожі статті