468×60
468×60

«День відкритих дверей» в Монастириській поліції

Про роботу чергової частини, про види правопорушень та методи їх розкриття, про спецзасоби та зброю розповіли учням поліцейські Монастириська. 30 березня працівники Монастириського відділення поліції влаштували для школярів «День відкритих дверей». До правоохоронців завітали учні та вчителі місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

- Злочинність була і є. Від цього наше суспільство нікуди не дінеться, – звернувся до гостей начальник Монастириського відділення поліції Андрій Гожій. – Але ми зі свого боку, а ви – наше підростаюче покоління, наша заміна, повинні робити усе, аби кількість правопорушень зменшувалася. Повірте, серед зловмисників є чимало дітей і дуже важко дивитися, коли на лавці підсудних з’являються молоді люди, які, по-суті, ще не бачили життя. Щоб щось отримати не потрібно йти на злочин – достатньо лише добре вчитися та вміти відповідати за власні вчинки.

Під час екскурсії дітям показали, куди надходить дзвінок про злочин, як його реєструють і хто повинен виїжджати на місце події.

Учням продемонстрували, де і в яких приміщеннях та умовах утримуються особи, затримані за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, розказали, що таке ізолятор тимчасового тримання.

Не оминули правоохоронці теми наркотиків, куріння та алкоголю, оскільки чимало злочинів скоюється у неадекватному стані. Вкотре наголосили працівники внутрішніх справ і про поведінку за межами дому та школи, нагадали про правила дорожнього руху та розповіли про наслідки їх ігнорування.

Неабияке пожвавлення у гостей викликало – знайомство зі зброєю та спеціальними засобами, які використовує поліція у своїй діяльності. Організатори зустрічі запропонували всім охочим приміряти на себе бронежилет і шолом, потримати щит або гумовий кийок, протестувати сталеві браслети.

У ході розмови діти зізналися, що цікавляться професією поліцейського і в майбутньому дехто планує вступити до лав Національної поліції України.

Схожі статті