468×60
468×60

Рівень злочинності в області один із найнижчих у державі

Про стан роботи силових відомств у сфері протидії злочинності та корупції йшлося на нараді керівників правоохоронних органів Тернопільщини, яка відбулася під головуванням прокурора області Олександра Мартинюка.

Криміногенна ситуація є одним із негативних чинників, який впливає на ефективність діяльності органів державної влади, підриває авторитет та довіру людей до правоохоронних органів, – повідомив Олександр Мартинюк.

– Провідниками державної політики у сфері законності мають бути усі без винятку структури від правоохоронних органів – до органів влади і місцевого самоврядування. Сьогодні на нараду ми запросили керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, – зазначив прокурор області. – Насамперед це зумовлено необхідністю вирішення питань протидії і попередження злочинності та корупції, які потребують застосування повноважень органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

На Тернопіллі, завдяки наполегливій роботі правоохоронних органів, рівень злочинності в області один із найнижчих у державі – 37,2 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення. Це майже удвічі нижче загальнодержавного.

Впродовж поточного року в області обліковано 4876 кримінальних правопорушень, з яких понад чверть злочинів належать до категорії тяжких та особливо тяжких. За об’єктом посягання найчисельнішими є злочини проти власності, життя та здоров’я, у сфері обігу наркотичних засобів і психотропних речовин, у сфері службової діяльності.

Учасники наради звернули увагу на недоліки у роботі на цьому напрямку та визначили дієві заходи, направлені на покращення криміногенної ситуації та попередження злочинних і корупційних проявів у регіоні.

За інформацією обласної прокуратури

Схожі статті